400 Dagar kvar!

Wow!!!

Nu är det 400 dagar kvar tills Åland och Mariehamn får uppleva något fantastiskt stort – Tall Ships Races kommer hit och förgyller vår vackra sjöfartsstad med fest och gemenskap i dagarna fyra!
Och det är just gemenskap som är ett ledord för detta evenemang. Sail Training International (STI), som står bakom Tall Ships Races, har varit nominerade för Nobels Fredspris för sitt arbete med att föra samman ungdomar från hela världen i gemenskap och samarbeten.
Tall Ships Races Mariehamn 2021 lyfter också just gemenskap och samarbete idag – Vi pratar stolt om våra sponsorer, Ömsen och Alandia, som vi samarbetar med för att få till ett evenemang som skall lyfta hela det åländska samhället. Vi samarbetar även med Ålands Simförening, som idag börjar simma delsträckorna i Tall Ships Races 2021. Första doppet just idag, den 17 juni, i Västra hamnen, bredvid museifartyget Pommern.

Andra samarbeten som lyfts idag, är ju det som vi startar med Åbo. De kommer in med kort varsel och ställer sig som host port istället för St Petersburg. Givetvis kommer Mariehamn och Åbo att ha mycket att samarbeta kring.

Vi vill även hitta fler samarbeten. Eller som vår projektledare, Mari Rosenqvist, brukar säga: “Alla får vara med!” och “Det är fritt framför all att tjäna så mycket de vill på Tall Ships Races”.

Tänk er bilden av 100 stora skepp i Västra hamnen, och av nära på 3000 sail trainees (ungdomar i åldrarna 15-25 år) som kliver iland för att uppleva allt vad Mariehamn har att erbjuda. Häng med du också och hjälp oss att skapa ett oförglömligt event för dem, och för alla turister som kommer hit för att uppleva evenemanget!

Björn Kalm lyfter även det facto att Tall Ships Races 2020 är framflyttat. Sträckorna nere vid sydvästra kusten i Frankrike, Spanien och Portugal kommer istället att ske efter Tall Ships Races 2021 i Östersjön. Det betyder att vi har mycket större möjligheter att få hit större fartyg från Amerika. Det finns mer för dem att vinna på om de har två race att delta i efter att de korsat Atlanten.

Vi på Ömsen är glada att få vara en del av detta och att kunna ge våra åländska ungdomar den fantastiska möjligheten att segla som trainees. En mer unik upplevelse är nog svår att hitta – och som dessutom knyter an till vår historia. Vi hoppas att vi, tillsammans med hela Åland, kan skapa en oförglömlig upplevelse för alla nästa sommar
– Stefan Boman

Här kan ni läsa mer om Ömsens arbete med Tall Ships Races.

https://www.omsen.ax/om-var-sponsring/tall-ships-races

Björn Kal och Peter Ekholm.

Björn Kalm och Peter Ekholm från Tall Ships Races Mariehamn 2021 berättar senaste nytt vid Pommern.

Vi är väldigt glada över att få vara med och sponsorera Tall Ships Races 2021 som ett sjöförsäkringsbolag med över 80-årig historia och rötter och huvudkontor på Åland. Vi vill värna om sjöfartens kulturarv i det åländska samhället – utan den hade vi inte haft det välstånd vi har idag. Via vårt sponsorskap vill vi vara med och föra segling och sjöfart vidare till nästa generation. Vi hoppas att de ungdomar vi sponsorerar som trainees får en oförglömlig upplevelse ombord på Tall Ships Races fartygen.

– Jan Limnell

Ålands Simförening hoppar i plurret

Ålands Simförening startar sitt race, där man simmar delsträckorna i Tall Ships races!

 

Här kan ni läsa mer om Ålands Simförening och deras tävling!

https://www.asf.ax/simma-tall-ships-races/