Blivande trainees på havet

Då The Tall Ships Races inte seglar i år, står en del ivriga segel-trainees ofrivilligt på landbacken. Men Mariehamns Stad och Tall Ships Races Mariehamn 2021 med sponsorerna Ömsen och Alandia klev in och ordnade en dagskryssning för 20 våghalsiga ungdomar med Albanus den 15e juli.

Det blev avfärd från Västerhamn, och segling med segelskola ut till Rödhamn.

Mot kvällen anlöpte Albanus till Västerhamn igen och lade sig bredvid Mariehamns stolthet, Pommern, och våra ungdomar blev bjudna på mat på Pub Albin.

Med detta event har Åland fått fler ungdomar att få smaka på den härliga segelluften och tagit sig ett steg närmare det stora eventet nästa sommar, då ungdomarna får chansen att mönstra på alla möjliga fartyg i Tall Ships Races.

Stort tack till Mariehamns Stad och våra sponsorer för att de hjälpte oss göra detta!