Covid-19 och The Tall Ships Races Mariehamn 2021

Inom TSR Mariehamn följer vi aktsamt med hur läget kring pandemin utvecklar sig. Som enskild arrangör har vi en mycket liten påverkansmöjlighet kring de nationella restriktioner och regelverk som utfärdats på grund av Covid-19. Vår närhet till de regionala beslutsfattarna ger däremot flexibilitet och möjligheter i den regionala implementering vilket utgör en god grund för ett corona-säkert TSR2021.

I nuläget vet vi att ingen kan säga hur läget kommer att vara nästa sommar. Vår linje är att i alla led komma i möte gällande då rådande restriktioner för att på så sätt kunna skapa ett tryggt och välkomnade evenemang men, då nationella beslut om tex tester vid inträde inte finns kan vi inte säga hur det i praktiken skulle komma att genomföras. En av de frågor som nu är prioriterad är att säkerställa hamn och service till deltagande fartyg om nationella direktiv med kort varsel skulle begränsa inresa till Finland pga tex oförutsägbara förändringar gällande smittspridning.

Vårt utgångsläge är att skapa ett tryggt, säkert och varmt evenemang i enlighet med då gällande restriktioner och möjligheter.

Här kan du hitta mer info om restriktioner och läget på Åland och i Finland:

https://www.ahs.ax/patienter/ahs-samlade-information-om-coronapandemin

https://thl.fi/en/web/infectious-diseases-and-vaccinations/what-s-new/coronavirus-covid-19-latest-updates/situation-update-on-coronavirus

Ett svar

  1. […] Läs mer om hur vi jobbar med Covid-19 här. […]

Kommentarer inaktiverade.