Reseguide

RES TILL HJÄRTAT AV ÖSTERSJÖN

Det är lätt att resa till och från Åland. Flera reseföretag står redo att göra din resa behaglig och minnesvärd, via flyg eller fartyg.

Åland finns mitt emellan Stockholm och Helsingfors. Oavsett vilket sätt du väljer att resa väntar dig vackra vyer över skärgården i Sverige, Finland och Ålands. Alla olika på sitt sätt men nära och kära.

Det är enkelt att ta sig runt på Åland, både till land och havs, resande med cykel, bil, båt eller buss. Längsta sträckan mellan östra och västa fasta Åland är mindre än 50 km.

Mariehamns centrum är enkelt att utforska till fots. Det är bara en tio minuters promenad från en hamn till den andra. Du kan också resa med stadsbussen, en tur runt staden till dess olika områden. Flera taxibolag finns till hands och det går också att hyra både cykel och bil.

Inom en kilometers avstånd från Västerhamn där fartygen anlöper finns många hotel att välja mellan. I stadens centrum finns mer än 20 restauranger redo att skämma bort dig med åländska läckerheter. Läs mer om resealternativ, boende och aktiviteter på www.visitaland.com

Flygvy över 4 kryssningsfartyg vid inlöpet till Mariehamns hamn