Reseguide

KOM TILL HJÄRTAT AV ÖSTERSJÖN

Det är lätt att resa till och från Åland. Flera företag står redo att göra din resa behaglig och minnesvärd, via flyg eller fartyg.

Oavsett vilket sätt du väljer att resa väntar dig vackra vyer över skärgården i Sverige, Finland och Åland. Alla olika på sitt sätt men nära och kära. Väl framme i Mariehamn, Ålands huvudstad, kan du utforska centrum enkelt till fots. Det är bara en tio minuters promenad från en hamn till den andra.

Resa

Du reser enkelt till Mariehamn med färja eller flyg. Har du egen båt finns två gästhamnar i Mariehamn, och flera andra pärlor på vägen hit genom skärgården. För en vacker tur genom skärgården med färja kan du boka din resa till Åland med något av de rederier som trafikerar på Östersjön från Sverige, Finland och även Estland. Vill du flyga tar det ca 30 minuter från vardera Stockholm, Åbo och Helsingfors. Flygplatsen på Åland är bara fem minuter med bil från centrala Mariehamn.

Våra sponsorer Viking Line och Eckerö Linjen erbjuder både rese- och boendepaket för olika smaker.

Så reser du till Åland, tips på Visit Ålands webbplats

Åländska Segelsällskapets marina

Mariehamns Seglarförenings gästhamn

Logi

Åland är fullt av bra boendemöjligheter och det är korta transportsträckor. Det är enkelt att ta sig runt både till land och havs, resande med cykel, bil, båt, taxi eller buss. Mariehamns centrum är speciellt enkelt att utforska till fots. Det är bara en tio minuters promenad från ena hamnen till den andra.

Bor du på hotell i Mariehamn har du gångavstånd till all service, restauranger och caféer i stadskärnan – och så klart Tall Ships Races Mariehamn!

Sök och boka boende via Visit Ålands webbplats  

En metropol i miniatyr

I Mariehamn har du gångavstånd till all service, restauranger och caféer. Här hittar du upp mot 70 butiker, många av dem små mysiga specialbutiker med unika produkter. Det finns även mer än 20 restauranger och caféer redo att skämma bort dig med olika läckerheter. De flesta ställen stoltserar med åländska råvaror och närproducerat. 

Vill du inte ta dig fram till fots kan du resa med stadsbussen, kanske ta en tur runt vår 11 km² lilla stad till dess olika områden. Flera taxibolag finns till hands och det går också att hyra både cykel och bil ifall du vill utforska Åland.

Flygvy över 4 kryssningsfartyg vid inlöpet till Mariehamns hamn