fbpx

Segla som trainee

TA CHANSEN, BLI TRAINEE!

Drömmer du om att få segla på ett riktigt stort fartyg? Uppleva frihetskänslan när man för fulla segel klyver havets vågor ute på öppet hav? Eller vill du besöka nya ställen, vara med om fantastiska naturupplevelser och få nya vänner?

Som en del av Tall Ships Races Mariehamn 2021 hjälper vi dig som är mellan 15 och 25 år med att mönstra på ett segelfartyg och segla en sträcka i Tall Ships Races 2021. Det finns ett begränsat antal sponsorerade platser som du kan ansöka om via våra sponsorer för evenemanget. 

För att åka ut som trainee behöver du inte ha någon tidigare erfarenhet av segling! Du behöver bara ha ett giltigt pass och kunna prata och förstå lite engelska.

Är du intresserad att segla som trainee kan du anmäla ditt intresse via ett enkelt formulär. Om du söker om en sponsorerad plats ska du först anmäla ditt intresse i formuläret nedan och sedan kontakta sponsorer. Listan över sponsorerna och hur du når dem kan du se i boxen till höger. 

Deadline för anmälan är 28.02.2021. Vi kontaktar dig under vintern och går vidare med varje trainee som anmält sitt intresse individuellt. 

Vad gör en trainee?

En trainee är en ungdom med ingen eller begränsad erfarenhet av segling och livet till sjöss. När man är trainee ges man möjligehet att få lära sig mycket om vad segling och segelfartyg innebär. Är man trainee under Tall Ships Races får man både segla ett race och delta i hamnfestligheterna.

Som tranee ingår du i ett vaktsystem och förväntas att delta aktivt i alla sysslor ombord, allt från att hantera segel, stå till rors till att laga mat eller skrubba däck. En trainee får mer praktisk kunskap om segling, navigering och underhåll men ocksp möjlighet att lära känna nya människor och kulturer.

Hur många dagar tar en resa?

En sträcka i Tall Ships Races tar mellan fem och åtta dagar att segla, beroende på väder och vind. Utöver racet ingår även hamnbesök, som vanligtvis varar mellan tre till fyra dagar. Åker man som trainee ska man räkna med att åtminstone tio dagar går ut för hela äventyret.

Vilket fartyg kan jag få segla på?

Tall Ships Races Mariehamn samarbetar tillsammans med en holländsk agentur, Windseeker, som kommer att hjälpa till med att boka platser på de fartyg som anmält sig till tävlingen. Du kan se vilka fartyg som anmält sig till Tall Ships Races 2021 här. Har du preferenser på vilket fartyg du skulle vilja segla på så ska vi göra vårt bästa för att möta dina förväntningar, men antalet platser på fartygen är begränsade och det är inte säkert att du kan få mönstra på ditt förstahandsval. 

När och var hålls Tall Ships Races 2021?

Tall Ships Races 2021 seglas på Östersjön och äger rum mellan 27 juni och 3 augusti och seglas mellan följande städer:

  • Klaipeda, Litauen 27-30.6
  • Åbo, Finland 5-8.7
  • Tallinn, Estland 15-18.7
  • Mariehamn, Åland, Finland 22-25.7
  • Szczecin, Polen 31.7-3.8

Läs mer om sträckorna under 2021 på Sail Training Internationals webbplats.

Sedan startar ett nytt evenemang 12 augusti som seglas mellan England, Spanien och Portugal. De sponsorerade platserna är i första hand riktade till trainees som mönstrar på ett fartyg under Östersjöracet, men i mån om plats kan sponsorering ges under det senare evenemanget. 

Vad kostar det?

Det finns ett begränsat antal sponsorplatser som kan sökas. Tack vare våra sponsorer behöver du bara betala 300 euro för äventyret. Då ingår allt från mat ombord till resa från Åland tur och retur till fartyget. Värdet är mellan 1500-2000 euro beroende på fartygets storlek och sträckans längd. Upplevelsen i sig är ovärderlig!

Har du frågor eller vill du veta mer om livet som trainee?

Frågor? Kolla in vår Q&A!