Infoträff för trainees

Karta

Kom på infoträff tisdag 12 december kl. 18.00 på Hotell Pommern!

Nu bjuder vi in till en infoträff för alla unga mellan 15-25 år som vill veta mer om vad det innebär att segla som trainee. Även föräldrar är välkomna!

  • På träffen får du möta Fanny och Julian som seglade som trainees under Tall Ships Race som hölls i somras. De visar bilder och berättar om sina äventyr och ger sina bästa tips. Du har också möjlighet att ställa frågor till dem.
  • Vår projektledare Pia tillsammans med Johanna som är Chief Trainee Officer berättar allmänt om Tall Ships Race. De ger såklart också information om hur du kan anmäla ditt intresse till att få segla som trainee sommaren 2024. Sommaren 2024 är det tre tävlingssträckor och två så kallade Cruise in Company-sträckor i Östersjön.

Tall Ships Races anordnas av Sail Training International (STI) som är en internationell organisation med medlemmar i 29 länder, alla jobbar för att ungdomar världen över ska få lära sig segla. Sommaren 2024 är Mariehamn är officiell värdstad för en av tävlingsetapperna under Tall Ships Races i Östersjön.

Vi på Åland vill att så många som möjligt får tillfälle att segla, så vi planerar att fördela platserna så att en trainee får segla en sträcka. Först prioriteras de unga som bor här. Tack vare våra sponsorer kostar det inte att segla som trainee. Du betalar endast för resorna från Åland, till och från fartyget. Det går också att finansiera hela resan själv för att säkerställa att man får en plats.

Lämna intresseanmälan om att bli trainee via vårt formulär

Har du inte möjlighet att delta i träffen 12 december kan du se fotografier, bloggar och läsa mer på sidan Segla som trainee och bekanta dig med våra frågor och svar om trainees.