Eriksson Capital som sponsor

Porträtt av Rebecka Eriksson

Vi är glada över att kunna berätta att investeringsbolaget Eriksson Capital Ab är support sponsor för Tall Ships Races Mariehamn, bland annat genom att ge två unga möjligheten att segla som trainees.

– Från Eriksson Capital stöder vi framför allt projekt som ger unga ålänningar en möjlighet till meningsfull och utvecklande sysselsättning, säger bolagets vice VD Rebecka Eriksson.

Det andra Ericson Capital gärna stöder är projekt som stärker Ålands attraktionskraft. Projekt som gör Åland till en plats man vill besöka, utveckla och trivas på. I Tall Ships Race möts bägge dessa områden, unga ges möjlighet att bekanta sig med seglingen och andra kulturer samtidigt som Åland får ett evenemang som ger besökare till ön och ger ålänningar möjlighet till jobb, underhållning och utbyten.

– Att Tall Ships Race dessutom både knyter an så starkt till vårt åländska kulturarv med segelfartygen och uppmuntrar till internationella nätverk är extra roligt. Att knyta an till historia och plats för att skapa förståelse för sig själv och samtidigt träffa, lära sig förstå och samarbeta med andra nationaliteter tror jag är bland det viktigaste vi kan kultivera i dagens unga, avslutar Rebecka.

Vill ditt företag också bidra till att unga ålänningar får möjlighet att segla med ungdomar från andra länder och kulturer och en fantastisk folkfest för alla? Läs mer på sidan Åland Tall Ships Club.

Nyhetens bild visar Rebecka Eriksson, VD. Fotograf: Therese Andersson.