Vi söker dig som vill vara med!

projektdeltagare framför Pommern en solig vinterdag

Evenemanget i Mariehamn har planerats aktivt sedan hösten 2022. Nu är det dags att börja söka efter alla de som vill vara med och bygga upp Tall Ships Races Mariehamn. Vi behöver många volontärer, försäljare till evenemangsområdet och samarbetspartners.

– Vi siktar på 100 gästande segelfartyg, det blir över 1000 från besättningarna och trainees som kommer hit. Den här gången har vi viss draghjälp av att fartygen kommer till Åbo och Helsingfors före, berättar Dan Wikingson, Chief Harbour Officer.

Vi tre värdstäder i Finland samarbetar för att det ska bli så enkelt som möjligt, gällande exempelvis tull och gränsövergång, att segla till oss för alla deltagande fartyg. Det kommer bli mycket myller i Mariehamn under fyra dagar 24–27 juli 2024.

Volontärer behövs redan nu

– Det blir fullt med olika typer av event och program i staden, så det kommer finnas hur mycket som helst att välja mellan att arbeta med som volontär. Vi räknar med att det behövs kring 300 volontärer, 100 av dem har en roll som kontaktperson till varsitt fartyg, berättar Birgitta Eriksson, Chief Liasion Officer, ansvarig för rekrytering av volontärer.

För att bli volontär behöver du bara vilja vara med och hjälpa till! Engelska är bra att kunna, och är du under 18 år krävs målsmans tillåtelse. De som redan arbetar inom projektet har alla ett eget ansvarsområde och kommer att organisera upp de olika volontärsrollerna inom sitt område.

Det kommer att finnas saker att planera och göra redan från i vår och ännu fler i höst, så skicka gärna in din intresseanmälan redan idag!

Läs mer om att bli volontär och anmäl ditt intresse

Försäljare kan boka plats online

Vårt mål är att skapa ett oförglömligt evenemang genom att erbjuda mat och dryck, mathantverk, hantverk och konst, samt aktiviteter och program för både vuxna och barn. Sail Åland sommaren 2021 var bara en försmak av vad som kan bli om hela Åland vill engagera sig. Vad skulle du vilja sälja under evenemanget i Mariehamn? Du kan boka plats via vårt formulär.

Läs mer om hur du kan tjäna pengar som försäljare

Bli medlem i Åland Tall Ships Club

Som sponsorer till Tall Ships Races Mariehamn 2024 kan ni vara stolta över att hjälpa till att göra detta evenemang möjligt och att unga ålänningar får en upplevelse för livet som trainees på att segelfartyg. Alla har inte möjlighet att gå in med stora summor som huvud-, nyckel- eller supportsponsor så vi har lagt till en ny möjlighet.

– Vi har ett nytt koncept för samarbetspartners och sponsorer. Åland Tall Ship Club, inspirerat av staden Harlingens koncept. För en summa på 950 euro (ex. moms) kan företag och föreningar välja att bli medlem i Åland Tall Ships Club, berättar Hanna Hagmark, Fundraising officer, kontaktperson för sponsorer. Medlemskapet ger många fördelar.

Vi strävar efter att göra varje partnerskap fruktbart på något sätt, ta kontakt så tar vi en diskussion om hur ni vill vara med!

Läs mer om fördelar för sponsorer och Åland Tall Ships Club

Foto: Mariehamns stad. Medverkande på pressinformationen 4 april 2023, ståendes från vänster: Fanny Engblom (Trainee), Dan Wikingson, Birgitta Eriksson. Dick Harju-Jeanty (ÅSS), Hanna Hagmark, Titte Thörnroth, Johanna Boijer-Svahnström (Viking Line), Tom Borenius, Johanna Borenius, Lotta Berner-Sjölund (Visit Åland), Emma Dahlén (Mariehamns stad). Sittandes: Pia Nyberg, Nora Rosenström. Se sidan Kontakt för kontaktuppgifter till medlemmarna i Port Committee, de som arbetar inom projektet.