Perfekt för internationella vänskaper

Photo shoot

Tall Ships Races och Regattas arrangeras av Sail Training International (STI) över hela världen. Mariehamn är en av de mest unika värdhamnarna.

För att säkerställa att Mariehamn är förberedd för evenemanget 2024 besökte STI Åland. Commercial Director Vanessa Mori och Race Director Magda Makowska träffade representanter från Port Committee för Tall Ships Races Mariehamn 2024, Mariehamns stad och Visit Åland.

Efter två dagars solsken och aktiviteter i Mariehamn, måndag till onsdag den 22-24 maj, sammanfattar Vanessa och Magda sina intryck av staden.

– Perfekt!

Det var det omedelbara svaret från Vanessa på frågan om hur Mariehamn kommer att passa som värdhamn. En underbar eloge från Vanessa som har erfarenhet av att organisera Tall Ships-evenemang i många länder sedan 2018.

– Mariehamn är unikt på det sättet att allt är nära och på gångavstånd, det behövs inga transporter till skillnad från hur det ofta är i andra värdhamnar. Denna lilla och mysiga stad skapar många möjligheter för ungdomarna från de olika fartygen att knyta vänskapsband, sade Vanessa.

– Även om det är en liten stad är den fortfarande komplex och ger alla faciliteter och service som behövs för ett evenemang som detta, fortsätter Magda. ”Jag har tävlat i Tall Ships Races som kapten och då vi gjorde ett stopp i Mariehamn. Jag minns fortfarande dessa dagar med glädje och det var roligt att få besöka Mariehamn igen nu i vår.

Bli en del av Tall Ships Races Mariehamn

Nu är det bara 14 månader kvar tills Tall Ships-flottan anländer till Mariehamn 24-27 juli 2024. Vill du vara med?

Segla som trainee

Hjälp till som volontär

Tjäna pengar som försäljare

Bli sponsor eller gå med i Åland Tall Ships Club

Om Sail Training International

STI är en ideell organisation. Dess syfte är utbildning och utveckling av unga människor av alla nationaliteter, religioner och sociala bakgrunder, genom segelträning. Syftet med Tall Ships-evenemangen är att göra det möjligt för ungdomar från alla nationer att tävla tillsammans till sjöss under segel, och att tillsammans i vänskap och konkurrens möta utmaningarna från kappseglingarna och de tillhörande evenemangen och dessutom att främja målen från Sail Training International. När Tall Ships-flottan angör en värdhamn, delas arrangörskapet av evenemanget mellan Sail Training International och värdhamnen.

Lär dig mer om Sail Training International

Foto: Titte, Terese, Magda, Vanessa och Lotta fotograferas av lokaltidningen Nya Åland.