Sjökvarteret i Mariehamn

I Österhamnen i Mariehamn ligger Sjökvarteret, en traditionell marin miljö där man kan känna historiens vingslag av den rika åländska sjöfartshistroian.

I Sjökvarteret finns sjöbodar och båthus, smidesverkstäder och båtbyggeri. För tillfället byggs det två stora segelfartyg på Sjökvarteret, Emelia och Alanta. Sjökvarteret är idag hemmahamn för ett flertal segelskutor. Sjökvarteret är en mycket levande plats i Mariehamn, här ordnas flera evenemang och fester varje år, bland annat Sjödagarna i juli och Skördefesten i augusti.

I kvarteret finns  hantverkshuset Salt & smyckessmedjan Guldviva där man kan köpa åländskt hantverk. I Sjökvarteret håller ett flertal företagare till. I Sjökvarteret finns en unik blandning av hantverkare, allt från båtbyggare till smyckestillverkare.  När hungern slår till är det bara att sätta sig på restaurang Pub Niskas terrass och avnjuta plåtbröd, ”åländsk pizza”, av högklassiga råvaror.

Sjökvarteret är definitivt värt ett besök!